Een huis kopen – Tips voor het kiezen van een makelaar

Makelaar

Een huis kopen – Tips voor het kiezen van een makelaar

Voordat u een makelaar kiest, moet u een korte lijst in gedachten hebben. Deze korte lijst moet gebaseerd zijn op aanbevelingen, online onderzoek en inspecties ter plaatse. Bekijk websites zoals HomeLight, Google-bedrijfspagina's, Yelp en andere beoordelingswebsites om de menselijke vaardigheden en het trackrecord van de agent te bepalen. Zodra u uw lijst heeft beperkt tot een paar agenten, kunt u op zoek gaan naar iemand die aan al uw criteria voldoet.

Zorg ervoor dat uw makelaar een vergunning heeft om onroerend goed in uw staat te beoefenen. Gebruik databases zoals Arello om erachter te komen of ze in uw regio licenties hebben Makelaardij Schierbeek makelaar Assen. U kunt ook contact opnemen met de onroerendgoedcommissie van uw staat voor eventuele disciplinaire maatregelen. Een goede plek om te beginnen is bij het Better Business Bureau. Deze extra stappen zorgen ervoor dat uw agent betrouwbaar is. Zorg er bij het inhuren van een makelaar voor dat u regelmatig met hen communiceert. Ze moeten responsief zijn en naar uw behoeften luisteren. Ze moeten bereid zijn om u te vertellen of uw verzoek onrealistisch of niet haalbaar is.

Zorg er bij het kiezen van een makelaar voor dat u het juridische jargon begrijpt dat wordt gebruikt in beschrijvingen van aanbiedingen. Misschien wilt u huizen met te hoge prijzen vermijden. Hoewel u op de hoogte moet zijn van het juridische jargon dat door uw makelaar wordt gebruikt, mogen zij niet uw financieel adviseur zijn. Vraag ook naar de algemene voorwaarden van de accommodatie. Mogelijk bent u pas op de hoogte van geplande ontwikkelingen nadat u een lokale zoekopdracht heeft uitgevoerd. Zorg ervoor dat u een EPC krijgt voor uw toekomstige woning. Zo krijgt u een idee van de energierekening van de woning.

Klik door naar de website: https://www.schierbeek.nl/